Всеки общински служител и районен кмет носи лична отговорност, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод ареста на главния юрисконсулт на район "Подуене" Лилия Геринска, спипана с подкуп от 10 хил. лв. Фандъкова е категорична, че е непримирима с корупцията и всеки трябва да знае какво прави и как го прави.

"Районните кметове имат самостоятелно управление. Те се избират така, както аз съм избрана и си носят отговорността", припомни Фандъкова. И направи сравнението: "За моята администрация отговарям аз".

Всички сигнали, които се получават, ще бъдат изпратени на компетентните органи. А при всяко съмнение от Столична община ще започват проверки", заяви столичният кмет.

Кметът на София призна, че не е наясно какви и колко страници са подменяни от арестувания главен юрисконсулт, както и за какви конкретно обществени поръчки става въпрос. По-рано през деня кметът на район "Подуяне" - Ева Митова, заяви, че е изненадана от ареста на шефа на правния отдел в общината.

Шефката на правния отдел на "Подуене" беше арестувана при спецакция на 15 май на Софийската градска прокуратура и ГДБОП, завършила с разбиването на организирана престъпна група за изпълняване на незаконна обществена поръчка от длъжностно лице на Столична община.