Най-важните заседания у нас се провеждат в Националния дворец на културата (НДК). Модерен храм на духовността или конгресен център от времето на социализма – кое е по-вярното твърдение за тази сграда?

НДК

През 80-те в НДК често се събира елитът на БКП. Людмила Живкова, дъщерята на бившия Първи, влиза в конфликт с част от най-близкото му обкръжение, но успява да го убеди, че вложените пари в мащабния проект ще подобрят международния имидж на страната.

НДК

В НДК се открива фестивала на детското изкуство „Знаме на мира” под егидата на ЮНЕСКО, както и 23-тата Генерална конференция на най-голямата световна организация.

На прага на промените НДК продължава да се използва за конгресни цели.

На конгрес на Съюза на българските журналисти, заради участието си в неформалната екологична организация, известна като Русенския комитет, журналистката Соня Бакиш е подложена на остра критика от един най-приближените до Тодор Живков – Милко Балев.

НДК

Първата копка на двореца беше направена преди почти 40 години.

Застроени са 123 000 кв. метра, на 8 етажа, с три подземни нива и 13 зали. Най-важната днес е с номер 3 – там са най-важните срещи по време на българското европредседателство.