Според ново научно изследване вероятността жената да изневери е най-голяма в средата на 30-те й години, пише Daily Express, цитиран от fakti.bg. Проучването, осъществено от сайт за извънбрачни връзки, разкрива, че жените най-често кръшкат или мислят за секс извън настоящата си връзка на 36,6 години.
Проучването показва още, че средностатистическата жена сключва брак на 29-годишна възраст. След шест или седем години семеен живот страстта между партньорите често вече не е толкова бурна, колкото в началото, което е обяснението за склонността на жените, прехвърлили средата на 30-те години, да търсят интимност извън брачното ложе.Според експертите, ако мъжете искат да се предпазят от сдобиване на рога, те трябва да обсипват партньорката си с цялото внимание и уважение, което тя заслужава.

Друга причина за женската изневяра, според скорошно австралийско проучване, е специфична генна мутация, която прави някои жени по-предразположени към кръшкане в сравнение с останалите. Изследователите от университета в Куинсланд открили също, че при мъжете въпросната мутация не действа по същия начин, както при нежните им половинки.