Разследваният за фалита на КТБ банкер Цветан Василев повика слугата си от ГД "Боец" Георги Георгиев, за да го инструктира как точно да проведе "протеста" на 16 септември. Именно Георгиев е моторът на подмолните действия, разкриха два независими един от друг източници на БЛИЦ.

Активността му се забелязва и в социалните мрежи, където той провокира с различни фалшиви твърдения и призовава за масов сбор срещу правителството. Всъщност всичко е добре подготвено и дирижирано от банкера в изгнание Цветан Василев. Съмнения за това се появиха, откакто в Мрежата започна да циркулира интересен кадър.На снимката, до банкера Василев се намира лидерът на организацията "Боец" Георги Георгиев. Според запознати, на срещата видинчанинът Георгиев е уговарял с Василев стратегия и финансиране на протестни акции срещу управляващите, които се организират в момента в социалните мрежи.

В последния си напън да се изкара света вода ненапита и жертва, съсипателят на КТБ Цветан Василев свири команда Сбор на всички негови присъдружни клакьори, говорители на тезите му, медийни анализатори, платени телевизионни водещи и улични протестъри, захранвани вече толкова години от бездънния чувал на опосканата банка. Неговият слуга от задкулисието Георги Георгиев изпълнява добре поверените му задачи.

Георги Георгиев е известен във Видин основно с това, че отдавна търси място в политиката, при това без особени претенции към коя партия ще успее да се прилепи. На местните избори през септември 2015 г. е на 35-о място в листата с кандидати за общински съветници във Видин на местната коалиция "Единни за промяна", която издига за кандидат-кмет бизнес-дамата Росица Кирова. На президентските избори през 2016 г.

Георгиев вече е упълномощен представител във Видин на кандидата за президент Татяна Дончева
Георгиев дори не е отричал, че на въпросната среща е получавал инструкции как и срещу кого да организира активни мероприятия.