Журналистът Александър Авджиев е починал, съобщиха негови близки пред БЛИЦ. Той е издъхнал тази сутрин във Военна болница. Лекарите са се опитали да го стабилизират, за да го преместят на лечение в специализирана клиника в Турция.
Авджиев страдаше от тежко онкологично заболяване. Диагнозата на журналиста бе "рак на белите дробове". Ръководството на БНТ, където той работеше дълги години, и журналисти от други медии организираха кампания за набиране на средства за лечението му.

През януари месец тази година той научава, че има рак на белите дробове. През последните дни здравословното му състояние се влоши рязко. Тогава семейството му помоли негови приятели и близки да дарят средства за лечението му.

Александър Авджиев е роден през 1958 г. в София. Неговата журналистическа кариера тръгва от БНР, където е водещ на предаването “Хоризонт на вълните на младостта”. През 1987 г. става репортер и водещ на новините в Българската телевизия.

1988-а е годината, която го прави известен в цялата страна. Тогава тръгва съботното сутрешно шоу “Добро утро” - първообразът на магазинните тв блокове днес. В екипа са все млади, интелигентни и амбициозни журналисти. Заради тях зрителите се научават да стават рано в събота и да гледат предаването.

Предаването продължава до 2002 г. След това Авджиев става последователно отговорен редактор и един от водещите на сутрешния блок “Денят започва”, ръководител на Главна редакция “Общество”. По-късно прави и предаването “Навигатор”.

Надежда НЕНОВА, БЛИЦ