“63-годишният изпълнителен директор и мениджър на "Ню Бояна филм" АД Дейвид Варод има близо 40-годишен опит в киноиндустрията, но в личния си живот е като дете, което обича играчките и е лесен за манипулиране!”, твърдят пред в. "ШОУ" очевидци на последните събития в бившия Киноцентър.
Дългогодишната пиарка на Варод била заплашена от уволнение заради сегашната тръпка на евреина – ивент-мениджърката Татяна Педерсън. Последната се опитвала да коли и да беси в Бояна, като разправяла наляво и надясно, че не може без “любовта на живота си Дейвид Варод”. Появата на Педерсън преди няколко месеца според някои е била подготвен удар срещу пиарката Дона Дойчева.

Имиджмейкърката била трън в очите на някои хора, които не успявали да се доближат “достатъчно” до Варод, за да му влияят и да припечелят и пари покрай международните продукции. Варод години наред държал на Дона и като на жена, и като на свой асистент и приятел. Познанството според клюкарите тръгнало от... масажната маса, макар Дона никога да не е била негова масажистка. Дамата е завършила химия, но кризата я оставя без работа. Когато среща Варод, работи като кинезитерапевт в хотел “Хранков”, а той се нуждае от възстановяване след катастрофа. Така се ражда и връзката помежду им, след което Дона е поканена да заплува в съвършено нови и непознати за нея води, за които само е мечтала в детството си – да бъде сред холивудските звезди. Нещо повече, да говори с медиите от тяхно име. Варод я назначава за пиар на “Ню Бояна”. Дона не разчита само на благоволението му, завършва и журналистика.
В България

Варод никога не показа публично жена си.

Това, естествено, предизвиква размисли. Какви точно са били отношенията им с Дона, си знаят само те, защото никой от двамата не е афиширал други освен професионални ангажименти. Общото между Дона и Татяна е, че са имали неуспешен първи бракове, от които са се сдобили със синове. Наследникът на Дона вече се е пробвал в киното, понастоящем е студент. През 2002-а Дона сключва брак с британец. Това, по думите на някои, разстроило Варод, но той приел решението й. И до днес Дона снове между София и Лондон. Пътувал често към България и съпругът й. Работещите в "Ню Бояна" описват Татяна Педерсън като безскрупулна в разчистването на пътеки. СВ-то й е впечатляващо – накичено с имената на световни фирми и личности. Мнозина обаче смятат, че то е напълно измислено. Татяна обичала да си съчинява и да се хвали. По време на "Евровизия 2009" първоначално започва работа в екипа на Краси Аврамов като негов дизайнер, но навсякъде се представя като негов пиар, макар друго момиче, на име Петя, да работи като такъв.

Педерсън живеела по онова време с немец диджей,

с артистичното име Малте, но въпреки това с любовна страст се опитвала да контролира и личния живот на Аврамов. Това дразнело приятеля й и на няколко пъти човекът си стягал куфарите да си ходи в Хамбург. Покрай Аврамов Татяна Педерсън имала възможността да се запознае с доста личности отвъд Океана. Една от тях била холивудската кучкарка Сузана Паризи. Моментално Педерсън взела да тръби, че е неин пиар. Така че днес, когато медийната й версия за запознанството й с Варод е, че то станало “напълно случайно”, имаме безброй причини да се съмняваме, че наистина е било така. Според някои Димитър Дерелиев, човекът, с когото тя работи в момента в един екип, бил в дъното на запознанството им, и то съвсем нарочно. Дерелиев дълги години бе шеф на Националния филмов център и, както е известно, бе свален от поста, в качеството си на зам.-министър на културното министерство. Галеното момче на съдбата също носело интригантска природа и не можело да понесе да не е в голямата игра. Дона обаче пречела на тези планове. Тя умеела да се владее, но помнела предателството на Дерелиев и Евгений Михайлов от времето, в което те зад гърба й говорели, че е “масажистката” и тайно подработвали Варод, а де факто работели срещу интересите му. Днес вече не е тайна, че само за лична облага са правили опити да подпомогнат приватизирането на Киноцентъра, но с цел да останат в играта заедно с купувачите. Все едно дали с Варод, или с “Кодак”. Както е известно, евреинът им го върна тъпкано, като ги разкара. Днес момичето от Димитровград Татяна Педерсън вече мечтае за собствена продуцентска компания и се надявала Варод да й подсигури бляскаво бъдеще. Брат й Николай вече се пробва като продуцент съвместно с брадърката Зара на филма “Призрак”, но от това не последва някакъв културен бум. Пътят към славата за Педерсън очевидно е само един и на този етап

минава през леглото на Варод.

Дали ангелът на застаряващия евреин е по принцип слаб, както го описват някои, или Татяна наистина е била изкусна да го прелъсти, но двамата още в началото на връзката си заминават на “меден месец” в Ибиса. Моментално в нашенската преса се появяват снимки, доказващи близостта им. Първоначално Педерсън играе ролята на срамежливо криеща тайната си, докато в един момент се развихря и с охота дава серия от интервюта в родната преса. Засегнато е честолюбието й – наричат я “застаряваща” българка, а тя, макар и на 40, има самочувствието на красавица и звезда. Твърдо убедена, че зад нападките, че е “грозна и стара” седи конкурентката й Дона, Татяна Педерсън почва да злослови по адрес на официалния пиар на “Ню Бояна” Дона Дойчева, а в едно от интервютата освен че фамилиарничи с името на Варод, като го нарича “Давид”, говори за себе си от негово име. Първият й шанс да се пробва на терена на Варод е работата й по софийската премиера на “Конан Варварина”. На тържеството са поканени ВИП личности и холивудски звезди. Педерсън се къпе в блясъка на славата, като се отърква в елита по нов имиджов начин. Това обаче не й е достатъчно. В началото на октомври става гаф с изтичането на любителски кадри от снимачната площадка на “Непобедимите” 2 в НТв, което не е кой знае какво престъпление, но Педерсън нарочно го раздухва в очите на Варод и го нахъсва да потърси “виновниците”. Според хора от неговия екип насочвала вниманието му към “най-близкия до медиите” – а именно пиарката Дона.

С Дона обаче Варод има дълго и съдържателно приятелство.

Двамата се запознават в труден за нея период – когато тя най-сетне почва да излиза от кризата на “разведена и безработна”. Отглежда сама сина си. Варод има дръзки мечти, които й допадат. В онзи период той е дизайнер на “Мост на дракони”. Има вече три големи, отраснали деца – син Арни и две по-малки дъщери – Шаха и Мариан. От 1997-а, когато идва да живее в България, до днес е изтекла много вода, която двамата с Дона са “прегазили” заедно. Свързват ги много общи неща. Той буди възхищението й, защото животът му е като приказка. Баща му, също като Дона, е химик и има още няколко други висши образования. Варод се отделя от семейството си още като тийнейджър – сам се доказва. На 22 години започва работа в киното като дизайнер на декори. Прекарва 15 години в ЮАР, после идва в България. Историята му е достойна за щастлив роман на един реализиран човек. Такава е и историята на Дона. Каква ще бъде историята на Татяна Педерсън, предстои да разберем. Всичко е в ръцете на Варод.

Кристиян СТОЕВ

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА В. "ШОУ"