Гастарбайтери от Дупнишко се прибраха от Италия в родното си село Бистрица и заведоха 3-годишния си син на едно от Седемте рилски езера – Близнака, да опознае красотите на България. Семейство Николай и Мария Караколеви от години живеят и работят в чужбина, но всяко лято се връщат в родното село, вече водят със себе си и тригодишния им син Васил, пише Струма бг.

Малчуганът се оказа корав дупничанин, извървял около 3 км пеша, без да спира, от лифта на Паничище до езерото Близнака. От натрупаната умора и чистия въздух щом стигнал набелязаната цел, заспал юнашки, обясни с усмивка баща му Николай Караколев.

„Очаквах Васко да се умори, но той умори мен и майка му. Тичаше и скачаше пред нас по пътя за езерото и се наложи и ние да тичаме след него, за да го настигнем. Щом пристигнахме до езерото, заспа от умора и от чистия въздух. Изненадах се от издръжливостта му. Не съм очаквал сам да измине това разстояние. Синът ми се роди в Италия и искам да опознае родния си край. Той е българин и трябва да види нашите красоти, за да разказва на другарчетата си в Италия, каза щастливият баща.

Съпругата му Мария е увековечила на снимка малкия Васко и баща му на езерото Бъбрека.