В последния петък бях повикана по телефона от служител на човешки ресурси в министерството на здравеопазването. Аз появих и ми беше показана заповед за прекратяване на моето трудово взаимоотношение. Това заяви в "Здравей, България" уволнената директорка на "Фонда за лечение на деца" д-р Тинка Троева.
"Спазила съм всички правила и това ще се покаже там където трябва. Вчера още заявих пред медиите, че ще се защитавам. Това беше уронване на името и престижа ми. Твърдя, че съм спазила правилата и не съм насочила дете задължително да се лекува в чужбина със свое еднолично решение. Знае се, че решенията не са еднолични, а те се вземат от обществен Съвет от 17 души. Той заседава, когато има кворум от 9 души и, за да се вземе решение трябва да има поне 8 гласа", каза тя.

"Дала съм обяснение на министъра в 4 страници. Той твърди, че не ги е разбрал. Бях повикана преди време на среща. На врата се разминах с една жена, оказа се в последствие моята наследница. Защо като е взел решението предварително, ме е карал да изпълнявам функциите си още една седмица. Това явно е заради едно бебе на 5 месеца. Важното е, че то е добре", заяви тя.