ПГ на „БСП за България“ иска оставката на Димитър Главчев като председател на парламента и обяви, че цялата им група напускат днешното заседание. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев, след като председателят на Народното събрание отстрани от пленарното заседание Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев, предаде „Фокус“.

„Днес е лош ден за българската парламентарна демокрация. Беше направен безпрецедентен, пореден опит от председателя на а НС да се налага цензура, да се ограничава възможността българската опозиция да говори, народните представители от БСП да поставят въпроси. В знак на протест напускаме днешното заседание. ПГ на БСП започва подписка и процедура по искане оставката на председателя на НС г-н Главчев.

Настояваме да бъдат отменени и наказанията, които той наложи днес на Корнелия Нинова и Антон Кутев. Българската опозиция и нейният глас няма да бъдат запушени. Ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията на страната“, заяви още Жельо Бойчев.