Протестите повече попречиха на хората, отколкото да помагат. На тези, които протестираха им е плащано. И това е факт. Взимаха пари от международни организации. Това каза медийният собственик Петьо Блъсков в студиото на „Събуди се…“ по Нова телевизия.
Според Блъсков имало таблица, в която пишело кой колко е взел за протестите.

„Начело на правителството е един чугунен комунист. Той е ренегат. Преди 2 години обясняваше как мрази ренегатите. Нормално е партията да го изключи, след като прави такива неща. Тези хора протестиращите мишки приеха такъв човек. Сбъркано е нещо. Отблагодариха ли им се за протеста?", попита Блъсков.

От своя страна блогърът Асен Генов от "Протестна мрежа", който не пожела да застане редом с Блъсков в студиото, заяви, че разделителната линия на протестите е била гражданите срещу криминалния сектор в обществото. Генов категорично отрече протестите да са били плащани от когото и да било.„Спечелихте си министерски, зам.-министерски кресла. Призовавам ви да се успокоите и да престанете да викате. Занимавате хората с вас – какво станало, що станало, колко пари сте взели“, коментира Петьо Блъсков, който все пак седна до Асен Генов.

До разговор между двамата така и не се стигна, а взаимните обвинения във финансови злоупотреби бяха финалните реплики между Блъсков и Генов в студиото. /БЛИЦ