Сергей Станишев никога не е бил гей.
Лично аз знам за 3 негови любовници, никога не се е интересувал от мъже и не знам откъде му лепнаха това обвинение, твърди бившият шеф на “Информационно обслужване” Азер Меликов. Той признава, че контактите му със Станишев били по-скоро на приятелска основа, но никога не излизали от рамките на добрия тон. “Мисля, че ме харесваше като човек, а и знаеше, че мога да отхвърлям много работа”, убеден е Меликов. След като напусна коридорите на Министерски съвет, той няма нищо общо със скандалния образ, който си бе изградил. Сменил е и имиджа си – направо е неузнаваем с небръснато лице, навлечен в изтъркана, спортна тениска и три четвърти спортни панталони. Видът му няма нищо общо и с образа на милионер. “Наскоро си продадох колата за 1500 лева, но изхарчих парите, да ми кажат къде са ми милионите, ще съм благодарен”, жалва се Меликов.

Освен като шеф на “Информационни технологии”в коридорите на Министерски съвет той се е изявявал и като “малко природно бедствие”. “Отхвърляхме много работа, но и се забавлявахме”, твърди той. Веднъж по време неофициален прием Меликов за малко

щял да подпали веждите на Сергей Станишев.

“Извади цигара, аз се втурнах да му поднеса огънче, но запалката извади огромен пламък, почти му опърлих веждите”, разказва Азер Меликов. Свидетели на несполучливото запалване разказват как същата вечер той решил да заглади положението и услужливо тръгнал да отваря вратата на Станишев, който тъкмо напускал кабинета си, натоварен с папки и лични вещи. “Край вратата изведнъж настана суматоха, дръпна рязко дръжката, в следващия момент Станишев се наведе и си удари главата във вратата, а папките се разпиляха навсякъде”, разказват очевидци на комичната случка. Според тях Азер често бил като непораснало дете. Те припомнят и друг инцидент, когато за малко не евакуирали целия министерски съвет, и то по време, когато вътре имало официална, чужда делегация.

“Една от колежките имаше рожден ден и Азер реши да я изненада с балони, пълни с хелий. Те излетяха, няколко балона се залепиха на противопожарния датчик. Задейства се алармата и веднага пристигнаха екипите за евакуация. Положението беше страшно, защото в такива случаи има задължителен план за евакуация”, разказват свидетели на въпросните събития. Наложило се шефът на охраната на МС да пита лично Станишев дали да се премине към евакуация или не. Щом разбрал за кого става въпрос, премиерът отсякъл: “Знаех си, че Азер има пръст в тази работа!”

Друг път

Меликов за малко не отровил Кристиан Вигенин.

Поради необясними причини двамата не се харесвали много и Азер Меликов решил да спретне типично детска шега на колегата си. По-късно той разказал подробно пред приятели за лудорията си: “Взехме спрей-ароматизатор и изчакахме Вигенин да започне важна среща. След това легнах пред вратата и започнах да пръскам в пролуката, миризмата беше нетърпима и скоро изгони хората от стаята. Отвориха с трясък вратата и се разбягаха!”

Името на Азер Меликов нашумя след обвинения, че е регистрирал сайта Boykostov.org, който в продължение на два месеца водеше кампания срещу лидерите на ГЕРБ и ДСБ Бойко Борисов и Иван Костов преди изборите. Отстраняването му беше поискано многократно от предишната опозиция в лицето на ГЕРБ и Синята коалиция. Според тях с прякото си участие в предизборната кампания Азер Меликов изпадал в тежък конфликт на интереси и ако незабавно не бъде освободен като ръководител на “Информационно обслужване”АД, това щяло бъде ясен сигнал за опорочаване на изборите и демократичния вот. Впоследствие бяха изнесени и факти за баснословни суми, получавани от Меликов, докато е бил на длъжност в “Информационно обслужване”.