Не мисля, че хората имат основание да бъдат недоволни, защото проверяваме всеки един плаж. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с кметове от област Бургас във връзка с проверката на къмпинг „Корал“, предаде Фокус.
„Ние не делим плажовете на природосъобразни, неохраняеми или стопанисвани, на концесия или под наем“, допълни още министърът. По думите й плановите проверки са три - в началото, средата и в края на сезона. Тя обясни, че проверки се извършват и по сигнал, както и изненадващи такива.

Вчера е извършена съвместна проверка на къмпинга с всички компетентни институции. Установено е незаконно ползване на електроенергия в обект, който е разположен незаконно върху държавна собственост. Установено е и лошо стопанисване на частните имоти зад ивицата на плажа. Там нерегламентирано са разположени каравани и палатки. Установена е незаконна сонда за вода.

Мисля, че всички ние, като граждани на България, трябва да сме равни пред закона и всеки, който ползва определени услуги, следва да заплаща за това. Установени са още нерегламенирани каравани, като следва да се установи дали са разположени върху дюни.

Днес министър Ангелкова се срещна с кметове от областта в Заседателната зала на Община Бургас. На нея са разисквани проблеми и предизвикателства, които се срещат във връзка с управлението и стопанисването на черноморските плажове.