Бившият съветник в ДАНС, който е под домашен арест, дължи на агенцията пари за медийните изяви, които му е организирала.
Това става ясно от публикация в сайта на "София прес".

Екип на агенцията организира на 26 ноември пресконференцията на бившия съветник в ДАНС, който е под домашен арест в дома му на ул."Арарат" 12. После "София прес" разпространи сред медите негово интервю. 

Петров обещал, че до края на миналата седмица ще се издължи на агенцията, но така и не го е сторил. "Халал да са му парите, които дължи на екипа на София прес", коментираха оттам и обявиха, че организират медийни събития "срещу ясно формулирани и открито посочени тарифи".

По късно от информационна агенция и пресклуб „София прес” излязоха с официално съобщение до медиите, че точната сума по фактура е 1965 лева без ДДС за организираната пресконференция на Алексей Петров на 26–ти ноември в неговия дом.

Разпространеното по-късно интервю пък било по повод идеята на проф. Милен Семков да организира Инициативен комитет за издигането на Алексей Петров за кандидат за президент. За това Агенция „София прес” не калкулира суми, уточниха още оттам.