Момчето от Пловдив, което е жертва на сексуално насилие и гавра не е ученик от Професионалната гимназия по строителство и архитектура и издевателството не се е случило на територията на нашето училище. Това коментира пред БЛИЦ педагогическия съветник на школото и отказа да се представи. Педагогът твърди, че само едно момче от тяхното училище е участвал в грозния видео клип, който е бил публикуван в интернет, но вече е изтрит. 
Нямало подаден сигнал до училището за случилото се, но ръководството се е самосезирало, защото миналата седмица ученици от училището са разказали пред педагозите за гаврата.

Говорено е с момчето агресор и с класния ръководител. Днес предстои родителите на младежа да отидат в училището.

Педагогическият съветник обясни, че не може да разкрива тайни от разговора с младежа, но посочи, че той много съжалявал. Според нея момчето е попаднало в неподходящо време на неподходящо място. 

Според нея младежът бил за пример в класа си и никога до момента не е имал подобни прояви. Ако вината му бъде доказана, защото учителите не били гледали клипа, той щяло да бъде наказан, уточни още служителката.

Очаква се реакция от Инспектората по образование и от полицията.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!