Все повече военни от армията на САЩ са на мнение, че вместо да воюва срещу терористите в Сирия, американското командване поддържа членовете на "Ал Кайда" (сражаващи се в страната под знамената на "Джебхат ан-Нусра").
В същото време американските войници искат да заявят позицията си пред целия свят, пише rusvesna.su. За първи път такава своеобразна акция на протест военните започнаха още през 2013 г. и оттогава все нови и нови представители на армията в САЩ редовно се присъединяват и публикуват своите обръщения.

"Американските войници казват "не" на войната в Сирия. Присъединете се и разпространете това видео", с такива коментари се разпространяват в мрежата видеа, в които американските военни протестират срещу това да подпомагат терористите и да стават "пушечно месо".

"Трябва да се преустанови кръвопролитието в Сирия! Ние жертваме животите на американци в Сирия, защото Обама е решил, че САЩ трябва да се намесят в страната. Ние трябва да бъдем по-далеч от Сирия, да обявим импийчмънт на Обама и да живеем така както трябва да живеят американците!", заявяват инициаторите на акцията.

Превод и редакция: БЛИЦ