Близкият до Иван Костов скандален бизнесмен Георги Кирчев, подсъдим за убийството на двете млади жени Петрина Христова и Деница Ченишева, които издъхнаха под отломките на рухналата кооперация на столичната улица "Алабин", е прилапал златен парцел срещу сградата на Министерство на земеделието и се готви да издигне многофункционална сграда. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника.
Новият терен е разположен на кръстовището на булевард "Христо Ботев" и улица "Позитано", в непосредствена близост до централата на Българската социалистическа партия.

На пръв поглед фирмата-изпълнител на обекта "Консорциум Ф.С. Констръкшън" няма нищо общо с печалноизвестната "Хрисома", която бе завладяла фаталната сграда на "Алабин", но силният човек в нея е именно Георги Кирчев. Въпросната персона продължава да се ползва с благословията на Командира.

Твърди се, че влиянието на Костов в съдебната власт дълго време е осуетявало влизането на делото "Алабин" в съда. През последните две години прокуратурата положи много усилия, за да изправи Кирчев и съдружниците му на подсъдимата скамейка на Софийския градски съд.
 
Костов и цялата му фамилия смучат от парите на Цветан Василев.

Обвинителният акт срещу Кирчев е аргументиран с множество доказателства и експертизи, които много вероятно ще доведат до справедливо наказание.
 
Прокурорите са твърдо убедени, че обвинителният акт срещу Георги Кирчев и съдружниците му ще издържи в съдебна зала и ще доведе до осъдителна присъда 


Възходът на въпросната персона стартира по времето, в което Иван Костов бе министър-председател. Лъскавото заведение на смуглия бизнесмен на булевард "Витоша" - "Лаваца", често е заключвало между стените си поверителни разговори между Командира и скандалния банкер Цветан Василев.

Вероятно от масите на "Лаваца" е тръгнала задкулисната връзка между двамата, която е прераснала в сложни финансови операции. Едва ли е случаен фактът, че злополучният банкер Василев буквално е подарил част от централния офис на Корпоративна търговска банка за седалище на скандалната фондация "Демокрация", превърнала се във втори властови център на държавата. 

От своя страна Командира е върнал жеста на благодетеля си Цветан Василев, като му е създал политически гръб. Менторът от "Драгалевци" е използвал услугите на скандалната подуправителка на БНБ през този период Емилия Миланова, за да разиграва игрите си.

Костов не се е посвенил да облагодетелства и семейството си от горещата връзка с Цветан Василев. Едната от дъщерите му Мина не само е получавала тлъсти суми за консултантски услуги на фирма, свързана с доскорошния мажоритарен собственик на КТБ, но е взимала огромни средства по договори за наем с три отделни фирми, близки до Василев.

Припомняме, че свързаните със скандалния "банкер" дружества бяха наели офис от бизнес сградата на Мина Костова, с което осигуряваха гарантиран доход на фамилията на Командира под формата на наемни вноски за над 15 000 евро на месец.

И това е само част от задкулисните игри на Командира, които тепърва ще стават обществено достояние.

Ивайло КРАЧУНОВ