Българка удари умопомрачителните 68 милиона евро от лотарията „Ла Примитива” в испанското градче Кинтанар дел Рей, Куенка. Щастливката е на 61 години и живее в Испaния от 16 години със съпруга си, двете си деца и трите внучета, пише в. „Телеграф”.
Сънародничката ни говори съвсем малко испански, но всяка събота пробвала късмета си в местния лоатриен пункт.

Този понеделник следобед българката, която в испанските медии е назована като Гошка, излязла от дома си, за да отиде в пункта на лотарията в градчето, където била свиканала да проверява дали е ударила „нещо”. И това „нещо” се оказали точно 67 988 532,11 евро или втората най-голяма печалба в историята на играта.

„Тя беше дошла да провери билета си и остана изненадана от печалбата. Жената беше дошла без да знае, че е късметлийка”, разказва собственичката на лотарийния пункт Хосефа Солер пред испанската медия ABC.

Любопитен факт е, че екип от телевизията точно тогава отишъл в градчето, за да разкаже историята на печелившата, без да знае точно коя е тя. Точно тогава самата късметлийка минала покрай телевизионерите, без да подозира за късмета си. Когато от лотарията й казали, че е станала милионерка, сънародничката ни си помислила, че това е шега. След това започнала да плаче и веднага телефонирала на близките си. съпругът й и един от синовете й са шофьори на камиони и непрекъснато са по пътищата.

Когато българката се обадила на сина си, той бил на път за Португалия. Щом чул радостната вест, мъжът направил обратен завой и заявил, че няма да ходи в Португалия.

Една от внучките на жената коментира, че все още не може да осъзнае как дъждът от милиони се е изсипал върху семейството. „Цялата треперя. Не мога да повярвам. Богати сме! Спечелихме!”, възкликна момичето пред испанските медии.

Баба му купила печелившия билет миналата седмица за 5 евро с 5 позиции, чиито числа били избрани автоматично. Печелившата комбинация е 34,28,30,11,32 и 24.

Това е втората голяма печелба на лотарията. Повече е спечелил само късметлия от Барселона, който е прибрал 101 724 559,10 евро.

Почти по същото време, когато българката е отишла в Испания, Хосефа Солери и сестра й Сара са започнали работа в лотарийния пункт в Кинтанар дел Рей. Хосефа си спомня, че другата голяма печалба, която са дали, е била от 77 милиона песети или 462 000 евро, която е 140 пътипо-малка от печалбата на българката.

Кметът на Кинтанар дел Рейкоментира, че в градчето, в което живеят едва 8000 души, от събота е настанала истинска революция. Местните били щастливи, че в този селскостопански район някой е спечелил толкова пари.

Наградата на българката обаче ще бъде реално само 54 милиона, тъй като финансовото министерство на Испания по закон прибира 20 процента от лотарийните печалби.