Завършването на студентите в датския град Хузум завърши с лечението в болница на две девойки след като бяха обляни от киселина от водни пистолети. Според думите на очевидците, нападателите са били мигранти. Както съобщава Reddit, това не е било единственото нападение от арабски бежанци срещу млади датчанки в този ден. Събитията са се случили на 27 юни, но досега поначало се е считало, че това е било само леко хулиганство. Истината за това, че при нападенията мигрантите са използвали киселина излезе чак сега.
В Дания съществува традиция: завършващите студенти празнуват радостното събитие като започват с това, че наемат открит камион и всички се отправят да поздравяват своите родители. В единия от случаите мигрантите блокирали автомобила на студентите и ги нападнали. Според думите на очевидците, по завършващите студентското си обучение летели яйца, масло и др. По данни на полицията, по друга група студенти са хвърляни камъни. Една от девойките е ударена с камък като й е причинена сериозна травма. 

Следващото произшествие било още по-страшно: неизвестни напръскали две от випускничките с киселина, преминавайки близо до тях с автомобил. Химическото вещество попаднало в очите на момичетата, нанасяйки им изгаряния. Пострадалите били транспортирани в болница и след много усилия от страна на лекарите зрението им било спасено.

Сътрудниците от полицията в Копенхаген потвърдили случилото се и съобщили, че са изпратили патрулна кола на мястото на произшествието. Но така или иначе органите на реда не успели да заловят нападателите. От полицията също така отбелязали, че няма да предприемат разследване по това дело. Някои от коментиращите ситуацията експерти счели, че произшествието се явява случайност. 



 

Превод и редакция: БЛИЦ