Мексикански уфолог и изследовател на паранормални явления, водещ на канала в YouTube Mundo Desconocido (Неразгадан свят), публикува потенциално сензационно видео, в което разказва за своята нова поразителна находка. Специалистът съобщава, че е открил на стара снимка от Луната идеално равен шестоъгълен обект. Според експерта, става дума, най-вероятно, за база на пришълци, пише Езорейтер.

Учените постоянно говорят за това, че за разлика от Земята небесните тела в Слънчевата система сами по себе си представляват огромни пустини, които никога не са били докосвани от разумен живот. Разбира се, с изключение на Луната, където уж през 60-те години на миналия век са кацнали американците. Но да допуснем в рамките на дискусията, че астронавтите на НАСА все пак са летели до естествения спътник на нашата планета.  Твърди се, че те само са забили американския флаг и са събрали образци от лунната почва. Но кой тогава е построил на Луната тази гигантска база във вид на шестоъгълник? Не може толкова симетричен и равен пирамидален кратер сам да се появи. До него може да бъдат видени най-обикновени, естествени кратери с кръгла форма. 

Мексиканецът съобщава, че загадъчната снимка е била направена от петте автоматични орбитални апарата "Лунар орбитър", изстреляни от американците в през 1966-1967 година. Тайнствената шестоъгълна пирамида се откроява силно на фона на кратерите и лунните планини. Уфологът е учуден, че специалистите на НАСА и неговите колеги през цялото време до сега не са открили дадената аномалия. Или все пак представителите на НАСА са знаели за пирамидата, но са решили да не съобщават новината на международната общност? 

Впрочем, специалистите от НАСА отдавна са ретуширали подобните находки на Луната на снимките, пуснати за обществен достъп. Навярно е открито нещо много по-интересно от шестоъгълна база на извънземни.  

Превод и редакция: БЛИЦ