В края на октомври в Крим изчезна дете. Майка му Олга Чадова твърди, че то е било отвлечено от извънземни. Тя е видяла в небето отлитащ НЛО. И макар Следственият комитет на Русия, в крайна сметка, и да прие тази фантастична версия, третокласникът от Симферопол и до момента не е намерен, пише Езорейтер.

Уфолозите отбелязват с удовлетворение, че за цялата си история Следственият комитет на Русия служителите на комитета са им повярвали във версията за отвличането на момчето от пришълци и издирването тече в тази насока. Ето какво казва по този повод полковникът от Следствения комитет В.В.Архангелский: 

До 1 декември ние събирахме всичките данни, засягащи отвличането на детето с помощта на НЛО. Напълно е възможно, майката на момчето Олга Чадова, която непременно иска справедливост и едва ли не сама да накаже пришълците, да греши в това, кой точно е отвлякъл ученика. Това съвсем спокойно може да е бил земен летящ апарат. Във всеки случай това не прави задачата ни по-лесна, макар и да дава по-големи шансове за успешен изход.  

Десетгодишното момче от Симферопол е излязло да се разходи, а когато майка му тръгнала да го търси, то тя видяла на земята неговите ръкавици, а в небето "летяща чиния". Оттам идва и предположението, че детето е отвлечено от извънземни. Ако това е така, смятат уфолозите, то Следственият комитет едва ли ще успее да намери момчето. Единствената надежда остава извънземните да върнат малчугана. 

Превод и редакция: БЛИЦ