Признатият уфолог и виртуален арехолог Скот Уоринг от Тайван намери поредната аномалия на снимки от Червената планета, направени от марскохода "Кюриосити". На 11 януари тази година роботът на НАСА засне на Марс две невисоки хуманоидни същества, маскирали се като камъни, пише Езорейтер.

"Дебел и тънък" - така може да се характеризират "героите", защото марсианецът в ляво има пухкаво телосложение, при това неговия съпланетянин в дясно е доста по-слаб. А може би те са от различни видове, които случайно са се срещнали и попаднали в обектива на камерата на "Кюриосити"? Или, може би, все пак това са малки каменни особености на релефа? Самият Уоринг смятам, че все пак това не са живи същества, а  статуи. Ето какво пише уфологът:

Все още не вярвате в съществуването на цивилизация на Марс? В този случай погледнете на тази снимка от неговата повърхност. Тя явно показва два хуманоида, които стоят един до друг. Не може да се каже, дали са живи или са статуи, но аз предполагам, че все пак става дума за скулптури, които са там вече много години. Помните ли жителите на Помпей, които бяха погребани под слой пепел след изригването на Везувий? Те са се превърнали в приличащи на вкаменели създания. Вероятно, някога на Червената планета е имало подобен катаклизъм и тези малки хуманоидни създания са застинали там, превръщайки се с времето във вкаменелости. 

Превод и редакция: БЛИЦ