Царевицата в Чили, подобно и на много други страни в Америките, е в основата на най-разнообразни ястия като тази напластена пита с типичното за региона телешко месо, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

за тестото:
6 кочана млечна царевица или 5 ч. ч. замразена царевица
200 мл. прясно мляко
2 с. л. масло
1 глава лук, ситно нарязана
1 домат, ситно нарязан
1 малка люта чушка, ситно нарязана
1 с. л. ракия
4 яйца
4 с. л. настърган пармезан или кашкавал
1 с. л. кафява захар за карамелизиране, по желание
 сол на вкус
за пълнежа:
1 глава лук, ситно нарязана
1 скилидка чесън, ситно нарязана
2 с. л. олио
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. риган
500 гр. телешка кайма
2 с. л. маслини
2 с. л. стафиди
2 сварени яйца
 сол на вкус
 
Начин на приготвяне

1. 
Кочаните се обелват и зърната се настъргват на ренде или се изрязват с нож и се пасират в блендер заедно с млякото.

2. Маслото се стопява и в него се слагат лукът, доматът и лютата чушка. Разбъркват се на умерен огън, докато лукът се зачерви. Добавя се царевичната смес при непрекъснато разбъркване. Подправя се със сол и пипер на вкус. Сместа трябва да стане гъста, но да не изглежда суха. Охлажда се и се прибавя ракията.

3. Слагат се разбитите жълтъци, разбърква се и се сипват разбитите на сняг белтъци.

4. За пълнежа олиото се загрява и в него се слагат лукът и чесънът, разбъркват се 1-2 мин. и се слага пиперът. Добавя се месото, посолява се, прибавя се риганът и се разбърква, докато остане на мазнина и е напълно готово. Прибавят се стафидите.

5. Голяма форма за печене или малки формички се намазват с масло и се сипва половината от царевичната смес. Отгоре се слага слой от плънката, поръсва се с маслините и резени от яйцата и се покрива с останалата смес. Поръсва се с настъргания пармезан и захарта.

6. Пече се в загрята фурна около 40 мин., докато се зачерви и захарта се карамелизира.