Невероятна история от пожарникарския си период през 80-те години, разказа Бойко Борисов пред поморийски огнеборци. Министър-председателят посети обновената сграда на РЗСПАБ-Поморие и започна много личен разговор с пожарникарите, предава Флагман бг.
Похвали ги за геройството и ги насърчи да не се плашат от огъня и посъветва винаги първи да влизат в сърцето на бедствието, след което се върна към своята служба в пожарната.

„Пет години като взводен не съм оставил никой първи да влезе в огъня, аз съм го правил”, изтъкна Борисов, след което бе докачен от шефа на Национална служба "Пожарна и аварийна безопасност" гл.комисар Николай Николов, който познава Борисов от близо 30 години и явно от пожарникарския период все още се обръща към него с: „Шефе”.

„Шефе, я разкажи как падна едно канапе”, подбутна го Николов, а на Борисов толкова му и трябваше.

„Гори сградата на Светия синод, имах няколко много добри пожарникари. На първо място – Васил Стоев, Бог да го прости. Вървим с него на голям пожар в Светия синод по една греда. Аз пред него, той зад мен и ме хванал за колана. И вика: Взводен, ще паднем, ще се пребием, високо е! Казах му: Васо, тук сме в Божията къща. Господ ни пази, няма страшно! И както си говорих, че няма страшно гредата като поддаде, а там се оказа, че бетон няма. Стените са от ламперия и рабицова мрежа. От горе падаме, през един етаж, втори етаж и право в кабинета на патриарха. Аз падам на кожения диван, по гръб, а Васо – пада до мен и си чупи 4 ребра. Обръща се към мен и казва: Взводен, и тук ли има ред!”, разказа чудата история Борисов.

*Кадрите са от живото предаване на визитата на премиера.