Изглежда, че Apple планира промени в ценовата структура на серията си телефони iPhone през следващата година, съобщава сътрудникът на Forbes Гордън Кели в материал от вчера. Новината идва от два от най-надеждните източници на информация относно Apple – японския уебсайт Mac Otacara, който беше първият сайт, разкрил плановете на калифорнийската компания да премахне аудио жака от iPhone 7, и анализатора на KGI Securities Мин Чи Куо, определян от мнозина като водещия анализатор в света по въпросите, свързани с Apple.
Все пак трябва да се отбележи, че информацията не е потвърдена официално. Според Mac Otakara моделите на Apple за следващата година ще бъдат актуализираните версии iPhone 7S и 7S Plus, които ще включват подобрения по отношение на камерата и по-бързи процесори, но няма да внесат революционни промени по отношение на традиционния дизайн на iPhone.

Според Куо обаче, освен 7S и 7S Plus, Apple ще пусне на пазара и трети модел под името iPhone 8. Този модел ще бъде с напълно нов дизайн и ще разполага с OLED дисплей, който няма да е ограничен от странични безели, казва анализаторът. Това би било умен ход от страна на Apple, който ще позволи на компанията да изпробва съвсем нов дизайн за своите телефони, без риск да отчужди почитателите на традиционната външност на iPhone, отбелязва Кели. Според информацията обаче Apple ще използва въвеждането на „осмицата“, за да промени ценовата структура на телефоните си.

И докато моделите 7S и 7S Plus ще останат в действащия ценови диапазон (649 долара – 969 долара), то iPhone 8 ще заеме мястото на нов флагман на компанията и ще се предлага на по-висока цена. Размерът на едно евентуално увеличение е изцяло в сферата на догадките, но изхождайки от факта, че към момента Plus версията е със 129 долара по-скъпа от по-малкия подел, Кели допуска, че увеличение от порядъка на 150-200 долара над по-голямото устройство би било най-логично.

Източник: profit.bg