Агенция BPEarthWatch, която внимателно следи всичките йонни следи на метеоритите, изгарящи в атмосферата на Земята, съобщи, че в атмосферата на планетата ни е навлязло огромно НЛО, явно с изкуствен произход, като с голяма доза на увереност може да се смята, че става дума за кораб на извънземни. Това пише Езорейтер.
Това се е случило в нощта на 2 срещу 3 декември. Ето какво казва служител на агенцията:  

Метеоритите имат съвсем друго поведение, те, попадайки в горните слоеве на атмосферата, се откриват лесно по сигнатурата с помощта на приемници на ултракъси вълни. Всичките метеорити съдържат така наречения лъжлив сигнал Sporadic E, изхвърлян от йоносферата от навлизащите тела, който впоследствие се обработва и се превръща във визуални данни.

Големият обект, за който става дума, не съдържаше такъв сигнал. При това, НЛО-то не бе чак с толкова големи размери, но навлезе в атмосферата със скорост, която не е характерна за метеоритите, което е аномално за естествените космически тела, защото нито един метеорит не може толкова дълго да подава ехо сигнал.

В момента независими изследователи представят няколко версии за случилото се. Може да става дума за:  

Голяма ракета, способна да създава подобно ехо, при това секретна, защото за старта ѝ нищо не е било съобщавано;

космическа станция на Китай, която е претърпяла авария, и чието падане на Земята се очаква отдавна от учените;

НЛО с извънземен произход. 

Във всеки случай случило се е нещо необикновено, но вече няколко дни официално потвърждение за навлизане в атмосферата на Земята на загадъчния кораб или станция няма нито от една космическа агенция, примерно НАСА, няма.  

Превод и редакция: БЛИЦ