Избирането на правилните аспекти от вашия живот, които да споделите на работното място е доста трудно. Разкритие, което в един момент ви изглежда като нещо, което би помогнало за изграждането или заздравяването на по-дълбока връзка с хората от офиса, след време може да се окаже една огромна грешка.

Проблемът е, че не може да изградите силна професионална мрежа от контакти, ако не сте открити и искрени с вашите колеги.

Въпросът е в правилната селекция на нещата, които ще споделите, защото погрешната информация може да им разрушителен ефект върху вашата кариера.

Трябва да знаете до къде се простират границите и да внимавате да не ги пресечете, тъй като няма връщане назад.

Емоционалната интелигентност е „ нещо“, което всеки от нас има, но не би могъл да докосне и види. Тя засяга нашето поведение, социални умения и личните ни решения, от които зависи постигането на позитивни резултати.

И това е интересно - Мълчаливата агресия наранява повече от крясъците - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Емоционално интелигентни хора биха могли да разчетат останалите като отворени книги, а това им помага да разберат какво могат да разкрият за себе си в офиса и какво не.

Те са наясно, че не е необходимо да споделят информация за следните неща, тъй като това може да поведе кариерата им в грешната посока. Не споделяйте:

Вашите политически убеждения
Политическите пристрастия на човек са твърде тясно свързани с неговата самоличност, за да бъдат обсъждани по време на работа, без да има риск от евентуални негативни реакции и последствия.

Политическите спорове и разминаването между вашите убеждения и тези на останалите, могат да променят мнението на хората от офиса за вас. Отричането на чужда ценностна система и начин на мислене, е сред най-обидните неща, които може да направите.

Разбира се, различните хора се отнасят към политиката по специфичен начин, но отстоявайки вашите ценности и пристрастия, вие може да отблъснете някои от вашите колеги.

Дори един категоричен и безапелационен коментар по гореща световна тема, може да доведе до конфликт.

Хората изграждат своя живот и свят около определени идеали и убеждения, чието критикуване може да бъде рисковано и опасно. Бъдете готови да слушате, без да отговаряте негативно на чуждите идеи. Един пренебрежителен поглед от ваша страна е достатъчен, за да се разрази огромен спор.

Политическите възгледи са толкова силно вкоренени в човешката идентичност, че ако решите да ги оспорите, по-вероятно е да си навлечете неприязън и проблеми, отколкото да промените чуждото мнение.

Че намирате някой за некомпетентен
На всяко работно място, винаги има и ще има неподготвени хора и много е вероятно всеки в офиса да знае кои точно са те. Ако нямате нужните правомощия, за да им помогнете или пък да ги уволните, тогaва няма какво да спечелите от разпространяването на мълвата за тяхната некадърност. Ако решите да дискутирате чуждата некомпетентност, ще изглежда, че сте несигурни в собствените си способности и, че просто се опитвате да изглеждате по-добре на фона на чуждите неуспехи. Вашата безчувственост или липса на съпричастност ще продължи да ви преследва в бъдеще, под формата на негативни коментари от страна на вашите колеги.

Колко пари изкарвате
Родителите ви може да са доволни да чуват, че финансовото ви състояние е добро, но на работното място, това може да създаде най-различни проблеми. Постигането на напълно справедливо разпределение на заплащането и облагите на работа е почти невъзможно, а разкриването на вашите доходи дава на колегите ви директна мярка за сравнение. В момента, в който всеки разбере колко изкарвате, всичко, което правите по време на работа ще бъде съпоставяно с вашите доходи. Може да ви се иска, от любопитство, да обмените информация за финансовите си активи с приятел, но в мига, в който го направите, никога повече няма да гледате един на друг по същия начин.

Че мразите работата си
Последното нещо, което човек иска да чуе по време на работа е как някой друг не може да я понася. Ако постоянно се оплаквате от вашата работа, ще получите етикета на негативния колега, който не е отборен играч. Това от своя страна влияе негативно на морала и мотивацията на екипа. Шефовете бързо улавят песимистите, които влияят зле на останалите служители и знаят, че на пазара на труда има ентусиазирани кандидати, които чакат своя шанс. 

Какво правите в спалнята
Информация за вашия сексуален живот няма никакво място на работа. Подобни дискусии, в редки случаи могат да доведат до кикот, но повечето хора се чувстват неудобно и неприятно при споменаването на пикантни детайли, а за някои може дори да бъдат обидни. Преминаването на тази граница ще се отрази негативно на вашата репутация.

Какво мислите, че някой друг прави в спалнята
Няма по-сигурен начин да накарате някой да се чувства засрамен, от това да му споделите, какво мислите за неговия любовен живот. Всички коментари, започвайки от спекулации за  сексуалната ориентация на колега до изречения от рода на „Ох, колко ми се иска да бъда младоженец отново“, създават постоянно негативно мнение за вас в главите на всички, които чуят вашите думи.  Мислите ви са само ваши, запазете ги за себе си.