Със сигурност често срещате различни проблеми в кухнята. Освен ако не сте професионален готвач, който извърта всяка ситуация в своя полза и вероятно знае всички трикове.

В този случай някои малки съвети могат много да ви помогнат:

1. Бананите не трябва да се поставят в един и същ контейнер, в който стоят плодовете ви, защото бананите отделят газове, които засягат останалите плодове и ги карат да презряват.

2. Преди да започнете да режете лютите чушки, измийте ръцете си с билкови мазнини. Те ще защитят ръцете ви и ще предотвратят навлизането на лютите чушки в порите на кожата.

3. Ако оризът ви изгаря, поставете парче хляб и го оставете да стои за 5-10 минути. Хлябът ще попие всички горящи миризми.

4. Замразеното месо ще се размрази по-бързо, ако го покриете с оцет.

5. Картофите ще проникнат по-късно, ако поставите ябълка в торбата или чувала.

6. Когато виното ви остане след вечеря, замразете на кубчета за лед и когато имате нужда, гответе с него.