Попадала съм на всевъзможни рецепти под името „родопска салата” – с картофи, с домати, със сирене, дори с майонеза. Аз ще споделя с вас този вариант, който съм хапвала неведнъж в Смолян и прочутото с едрия си салатен боб село Смилян. Иначе казано – рецепта от сърцето на Родопите, пише кулинарката Искра Виденова от сайта hera.bg. 

Най-важната съставка в тази салата е смилянският фасул. Моя съм закупила точно от легендарното село, из което са пръснати сергийки, предлагащи не само различни сортове боб, но също глинени сачове, мед, сладко от боровинки и други горски плодове. Едрият фасул обаче може да се намери също и по пазарите в големите градове.

Вижте рецептата за салата от сърцето на Родопите, по която всички вкъщи въздишат, на jenata.blitz.bg