Искате ли вашите цветя да цъфтят обилно и често? Слушайте съветите на опитни цветари. Тези прости указания ще ви помогнат да отглеждате истинска цъфтяща градина на перваза на прозореца, пише zajenata.bg.

Всички тайни са тук!

Тайната на успешната закрита цветна градина е проста: растенията трябва да бъдат добре нахранени, в противен случай няма да дочакате буйна зеленина или добър цъфтеж.

Но колко правилно е да направите “меню” за зелените си “домашни любимци”, предвид различните им вкусове?

1. Почти всички растения обичат захар. Можете да поръсите 1 чаена лъжичка захар (при диаметър на саксията около 10 см) на повърхността на почвата, преди да полеете, или да използвате сладка вода (0,5 чаена лъжичка захар на 0,5 чаша вода).

2. Добър ефект дава и подхранването с рициново масло (1 чаена лъжичка на 1 литър вода) по време на връзването на пъпките.

3. Дървесната пепел е много полезна за растенията (както за храна, така и за профилактика на болести). За да се приготви разтвор на пепел, една лъжица пепел трябва да се добави в 1 литър гореща вода и да стои за една седмица. Поливането със сместа е 1 път на 10 дни.

4. Поливането на растенияна може да бъде такава инфузия: Вземаме кори от нар, или цитрусови плодове. Напълваме ги с вода и оставяме за з дни. Това е всичко! Подхранващата инфузия за напояване е готова!

5. Имунитетът на стайните растения перфектно се подобрява с пръскането с разтвор на аспирин. Една таблетка се разтваря в един литър вода.

6. Разреден сок от алое също отговаря на всички обичайни стайни растения. Трябва да разтворите една чаена лъжичка сок в половин литър вода.

7. Фикусите могат да се напояват веднъж месечно с подсладена вода. Един литър вода с една чаена лъжичка захар. Листата от тези растения могат да бъдат избърсвани с мляко. Това ще даде на растенията блясък и красота.

Вижте видео препоръки как да подготвите полезна допълнителна превръзка за вашите закрити растения. Защитете растенията си от болести и им помогнете да спечелят сила.