Флиртът често е синоним на лятото. Тази идея ни е вкоренена в съзнанието, главно от романтичните филми. Ярко си спомням една от любимите ми „летни двойки“ - Джон Траволта и Оливия Нютън Джон от „Брилянтин“. Вълнуващата лятна връзка често си остава такава – случайна забежка. Но има и друг развой на сценария. Този, в който вие продължавате да си живеете, влюбени и щастливи, чак до Коледа, та и след това, пише cosmopolitan.bg.

Нека проверим дали твоят филм ще бъде от втория тип:

1. Ти искаш нещо повече.

Първата ти задача е да установиш какви са собствените ти желания. Смяташ ли, че изпитваш по-силни чувства към въпросния човек? Вслушай се в сърцето си. Дали не си започнала да го ревнуваш? Имаш ли желание да го запознаеш с останалите хора в живота ти? Харесва ли ти да споделяш с него интимни подробности? Ако отговорите на тези и други въпроси са „да“, то трябва сериозно да се замислиш дали случайната ти връзка трябва да се превърне в НЕслучайна.

2. Обърни внимание как той се държи с теб.

Дори мъжът до теб да е случайна забежка, това не му дава право да те третира с неуважение. Имайки предвид това, ако забележиш, че той започва да се държи по-романтично към теб, възможно е да иска по-сериозни взаимоотношения. Оглеждай се за знаци – в случай, че той иска да прекарвате повече време заедно и не държи да правите секс при всичките ви срещи, то чувствата му вероятно се засилват.

3. Говорите си за бъдещето.

Летният флирт има срок на годност. За някои той трае два дни и после рязко се „вкисва“. За други е една или две седмици, колкото трае отпуската. Каквото и да е времетраенето, едно е ясно – датата за прекратяване на взаимоотношенията винаги витае във въздуха. Невидима, но уловима. Но ако двамата започнете да правите планове за следващите седмици и дори месеци, това е сигурен знак, че срокът на годност е далеч от разваляне.

4. Излизате с различните си компании.

Когато отношенията са несериозни, нито един от двамата не заема кой знае каква част от живота на другия. Всеки има своите приятели, свободно време и хобита. Никой не си вре носа в работите на другия. Ситуацията се променя, когато започнете да споделяте заедно все повече занимания. Тогава идва и бонусът: ти излизаш с неговите приятели и той с твоите. Безапелационен знак, че нещата лека-полека отиват към сериозна връзка.

5. Той иска да поговорите за възможността да станете официална двойка.

Очевидна причина, но нека обясня защо е толкова важна. Щом мъжът започне да „опипва“ почвата и да подпитва какво точно се случва между вас, значи е поне малко хлътнал по теб. Превърнала си се от лятна забежка в обект на сериозно желание. Усетиш ли, че това се случва, реагирай бързо, независимо дали и ти се чувстваш така или не. Ако смяташ да го отрежеш, кажи му. Ако изпитваш същото към него, пак му кажи. Недей да се бавиш с отговора си, защото никой не иска да излезе от лятната свалка с горчив вкус в устата или въпроса „Какво ли щеше да стане, ако...?“