Въпреки че има причина, поради която сте сложили край на тази връзка, някога може би времето ще успее да реши всички проблеми. Ето защо можете да дадете ново начало на старата връзка, придружено с нов шанс тя да успее. Ако твърде много Ви липсва и смятате, че е грешка, че сте се разделили, може би това е категоричен знак да му даде още един шанс.

1. Вие сте се запознали в грешното време 
За да може да оцелее една любовна връзка е много важно двамата да се срещнат в точното време. Може би единият от Вас е имал неразрешени проблеми от миналото или е бил на прага на важни житейски промени като преместване или ново работно място и просто е трябвало напълно да се посвети на това. Има случаи, когато мъжът се прибра след два месеца, без да каже дума, а след една година е готов да се посвети на тази жена, което след това води до брак и деца. Трябва да сте наясно, че за тези промени е необходимо много време, защото те не се случват през нощта. Ако е преминало достатъчно време от прекратяването, може би е време за още един шанс.

2. Не сте били достатъчно емоционално зрели
Може би звучи като клише, но след раздялата Ви е необходимо известно време, за да залечите раните от любовта, която се е провалила и да започнете отначало. Някога чувствате, че е твърде рано за нова връзка, но когато влетате в такава, след известно време разбирате, че все още сте емоционално обвързани с бившия партньор. Въпреки че новата връзка е добра, ако за Вас бившия е все още господин Истински, тогава никога няма да се влюбите в друг. В подобна ситуация е по-добре да не лъжете новия партньор, а да си уговорите среща с бившия.

3. Раздялата Ви е помогнала да видите много неща 
Сигурно сте гледали филми, в които те се разделят, но след това осъзнават, че не могат един без друг. Може би същото се случва и на Вас. Когато сте в любовна връзка, е много трудно да видите обективно нещата, но затова, когато излезете от нея, много ясно се виждат всички гледни точки. Може би най-накрая ще разберете, че всички спорове са били за глупости и че животът Ви няма смисъл, ако той не е част от него. А ако сте опитвали да излизате с други и сте разбрали, че все пак най-добре Ви е било с него, това е очевиден знак, че трябва да се съберете.

4. Вие сте имали грешни приоритети 
Има нужди, но има и желания. Нуждите са неща, без които не можете да живеете, а желанията се това, което бихте искали да имате, но и не Ви е толкова необходимо. Може би, докато сте били във връзка сте смесвали тези две неща. Може би сте искали красив пич с много пари, който ще Ви осигури лукс и развлечения и сте забравили, че пред Вас стои някой, който ще Еи пази, ще се грижи за Вашите нужди и ще Ви разбере. Ако чувствате, че всичко от написаното е вярно и че завръщането при бившия ще Ви направи щастливи, тогава може би си струва да опитате да се съберете.

5. Вие сте имали важни житейски планове 
Без значение колко подробно планирате бъдещето си, някои неща просто спонтанно се случват. Например, не можете да планирате, кога някой ще Ви предложи брак, когато ще забременеете и др. Може би Вашите строго очертани планове не са отговаряли на партньора Ви, а Вие не сте искали да отстъпите от тях. Но сега разбирате, че и с новия партньор нещата не вървят според Вашите планове и започвате да вярвате, че сте оставили този Правилният. Ако в новата връзка не Ви е по-добре, отколкото в старата, тогава помислете за възстановяване на предишната. Може би този път, нещата най-накрая ще бъде както трябва.