Имах доста излишно червено вино, което исках да оползотворя и веднага се сетих за винен кебап. Всъщност червено вино слагам почти на всяко ястие, в което има домати. Като малка помня майка ми го приготвяше често, даже с вариации с телешки език. Много добре помня как не обичах ориза - класическата гарнитура за поднасяне, затова се смиляваше и често имаше и картофено пюре. За щастие вече съм преоткрила ориза и предложението ми за гарнитура остава той, признава кулинарка от hera.bg.

Рецептата взех от така наречената от мен Библията. Това е "Единен сборник рецепти за заведенията за обществено хранене" от 1981 година, подарък ми е от баща ми. Първите ми готварски опити започнаха точно от нея, като първоизточник на това кое и колко точно да се сложи. С времето разбрах, че е къде по весело да се импровизира, но предполагам, за да стигнеш до това, първо преминаваш през това "да спазя рецептата". Та, ако има нещо, което си има точна рецепта - това са рецептите поместени в Библията :) Основно се използва свинско месо, но също така може да се използва агнешко, телешко, овнешко или говеждо месо.

Вижте уникалната мамина рецепта за винен кебап с месо на jenata.blitz.bg