С развитието на технологиите ние имаме възможност да правим снимки всяка секунда и да запечатваме всичко около нас. Медиумите обаче твърдят, че снимките са открадната човешка енергия и може да не са много полезни за здравето и самочувствието ни, ако ги правим на грешното място.

Днес избрахме да ви запознаем с някои не много традиционни правила, които е добре да знаете, преди да се снимате. Или да снимате някой друг.

Това са старинни поверия и схващания, които нямат логично обяснение. Някога хората са вярвали в тях, защото са изпитали последствията. Вие може просто да се позабавлявате с тази статия, а може и да имате предвид написаното в нея следващия път, когато решите да използвате камерата на вашия телефон.

Снимката се свързва с много суеверия. Ето 10 от тях. Дали ще повярвате на тези суеверия е въпрос на личен избор.

1. Изоставени сгради 
Тийнейджърите много обичат да правят снимки, използвайки като фон изоставени сгради. Този процес ще отнеме властта на живота и ще намали нивото на енергията.

2. Гробище 
Старите хора казват, че снимките на гробища и снимките, на които позирате в гробищен парк – разболяват. Младите хора ги намират за много cool. Медиумите са на мнение, че онези, които се снимат в гробища, скоро може да се върнат в тях по един или друг повод…

3. Заспали хора
Казват, че спящите хора са по-податливи на отрицателно въздействие, което се предава чрез снимката. И ако снимката попадне в ръцете на недоброжелатели, ще бъде много по-лесно да се причинят щети.

4. Огледало 
Огледалното селфи е много модерно. Това има своето обяснение. Факт, доказан от физиците, гласи, че хората изглеждат по един начин, когато се снимат, и съвсем различно (доста по-добре,) когато се оглеждат. Огледалата са в състояние да съхраняват всякаква енергия. Не се знае каква е била енергетиката на онези, които са се оглеждали преди вас в огледалото, което се намира в тоалетната на някой клуб или ресторант.

5. Водопади 
Експертите твърдят, че снимките на фона на водопад биха могли да ви навредят. В крайна сметка силният поток на водата е в състояние да отнеме жизнените сили. В резултат на това действие може да се почувствате омаломощени.

6. Деца под една година
Не се снимат деца под една година, а в идеалния случай – преди кръщенето. И не публикувайте снимки на вашето малко бебе в социалните мрежи толкоз често, колкото ви се иска. В крайна сметка децата са абсолютно беззащитни срещу всякакви енергийни удари.

7 . Съхранение на снимките 
Да не се смесват в албум или папка снимките на мъртви и живи хора. По този начин ще се създаде объркване чрез смесване на различни енергии. Това може да влоши състоянието на живите хора. Ако ваш любим човек е на прага на смъртта, не дръжте неговата снимка постоянно, не я гледайте нонстоп, не я слагайте на видно място. В противен случай той ще умре, без да може безопасно да отиде в един по-добър свят. Такова е поверието.

8. Снимките в социалните мрежи 
Разбира се, че е трудно да си представим съвременния живот без публикуване на снимки в социалните мрежи. Но се опитайте да сведете до минимум това действие – по-малко ваши снимки, по-малко снимки на дома, в който живеете и вашето семейство. Не се знае кой с какви очи и мисли ще погледне снимката ви.

9. Унищожаване на снимка 
Колкото и да ви е противна някоя снимка (или лицето на нея) – не я късайте, не я горете и не я пробождайте! Така ще навредите и на него, и на себе си, дори и да ви няма на самата снимка. Нали знаете, че доброто и лошото в този свят са като бумеранг – задължително се връщат при подателя.

10. Снимки под часовника 
Казват, че не е хубаво да се слагат снимки под часовник. Това скъсява живота на човека, който е на снимката. Разбира се, всичко това е много спорно. В крайна сметка има много щастливи и здрави хора, които си правят снимка в отражението на огледалото и на фона на водопади. Основното нещо е да изпитвате чувство на радост в момента на заснемане.