Сигурно поне веднъж сте чували съвет за използване оцет в домакинството и че е много полезен при прането на дрехите. Именно белия, алкохолен оцет можете да използвате и за премахване на петна и неприятни миризми от дрехите, но може и да Ви послужи и като освежител за дрехи.

Бял оцет като омекотител 
Белият оцет всъщност има същия ефект като омекотителя. Просто налейте в пералнята, както обикновено правите с омекотителя и ще се уверите, че дрехите стават още по-меки.

Намалява утайката от препарата 
Дали Ви се е случвало да изперете дрехите и при изваждането от пералнята, по тях да има следи от прах за пране? За ефективно намаляване на отлагането на препарата на дрехите, прелейте дрехите в пералнята с половин чаша оцет. Препаратът е вреден за кожата, а заради стртуктурата понякога не се пере и след приключване на прането остава по дрехите.

Премахва петна от пот 
Киселината в оцета ще Ви помогне да премахнете грозните петна от пот или дезодорант, особено на бялото облекло. Оцета увеличава действието на препарата, а всичко, което трябва да направите е, преди пране, да сложите половин чаша оцет и така успешно ще премахне петната от пот и ще запазите цвета на дрехите.

Премахва упоритите петна 
Ако определена дреха има няколко петна, които никак не можете да изперете, потапете във вряща вода с половин чаша оцет, оставете да пренощува, а след това изперете в пералнята както обикновено.