Няма лъжа, няма измама, но има пържоли от целина. И то за по-малко един час, пише menumag.bg. Да ни е вкусно!
Необходими продукти за 4 порции

2 глави целина
4 глави лук, нарязани на полумесеци
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
4 с. л. зехтин
100 г орехови ядки
500 г домати, обелени и нарязани на ситно
1 ч. л. риган
1 връзка магданоз, нарязана на ситно
1 лимон
 черен пипер на вкус
 хималайска сол

Начин на приготвяне

1. 
Целината се обелва и се нарязва на кръгчета с дебелина 1 см, които се пускат за 3 мин. във вряща подсолена вода. Подсушават се и се нареждат на дъното на плитка тавичка.

2. В олиото се задушават лукът и чесънът с 1 с. л. вода. Когато омекнат, се добавят орехите, доматите, риганът, магданозът, сол и черен пипер на вкус. Сместа се сипва върху целината.

3. Лимонът се обелва, нарязва се на кръгчета и се нарежда върху доматената смес. Всяко парче лимон се посолява леко с хималайска сол и се поръсва със зехтин. Ястието се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина. Може да се сервира топло или студено.