Приготовление 10 минути, варене 15 минути, престоява 2 часа
Необходими продукти (за 4 порции):

2 малки краставици
125 г киноа
2 стръка пресен лук
1 връзка магданоз
Сокът на един лимон
5 с.л. зехтин
½ кафена лъжица млян кимион
Млян с мелничка черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете киноата в подсолена вода за около 15 минути, пише Elle. Отцедете я и я сложете настрани да изстине. Измийте магданоза, откъснете листата от дръжките и ги нарежете на ситно. Измийте и нарежете на ситно краставичките и двата стръка лук. Разбийте на емулсия зехтина, лимоновия сок, солта, черния пипер и кимиона. Разбъркайте киноата, магданоза, парченцата краставица и лука. Подправете със соса винегрет от зехтин, лимон и кимион. Сложете да престои в хладилника най-малко 2 часа.

 Съвети:

Тази салата табуле може да се сервира с мариновани сардини и препечени чеснови филийки.

Внимавайте да не преварите киноата, иначе зърната й ще се напукат, ще се напоят с вода и ще залепнат едно за друго.

Към табулето можете да добавите парченца лимон или грейпфрут, изчистен от ципите.