Рождественски пости започнаха и месото вече е забранено чак до Коледа. Боб, леща, зеле, картофи – тези гозби са сигурни, но има цели 40 дни.
На помощ в кулинарното предизвикателство идват експертите от „Бон Апети“:

Шницел от зеленчуци

1 тиквичка
олио за пържене
сол и бял пипер на вкус
3 с. л. царевично брашно
2 жълти чушки
2 зелени чушки
2 червени чушки
листа маруля или спанак за украса

Начин на приготвяне:

Тиквичките се стържат на едро ренде и се оставят да се отцеждат около 15 минути.
Чушките се почистват, режат се на кубчета и се смесват в купа с тиквичките.
Към зеленчуците се добавя брашното и се овкусява със сол и пипер.
От сместа се правят плоски кюфтенца, които се пържат в тиган със сгорещено олио. След като се изпържат от едната страна за 3–4 минути, се обръщат и се пържат още 2–3 минути.
Изваждат се в чиния с кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината. При сервиране може да се украсят с листа маруля или спанак.

Източник: profit.bg