Предлагаме ви рецептата за туршия от чери домати. Ако не сте яли такава, задължително я опитайте.

Горещо ви я препоръчваме, защото е не само лесна, но и толкова вкусна. Няма човек, който да не си е облизал пръстите.

Трябват ни един килограм чери домати, десет скилидки чесън, връзка сушен копър, черен пипер на зърна – около 8 зърна, връзка пресен магданоз, пет зърна кардамон, пет зърна карамфил, три дафинови листа, две лъжици морска сол, една лъжица захар, шест лъжици ябълков оцет, половин лъжичка индийско орехче.

Първо трябва да си почистим чери доматите от клончетата и да ги измием хубаво. След това ги надупчваме на няколко места с помощта на игра или на клечка за зъби, но иглата е по-добрият вариант.

После ги слагаме в един буркан и добавяме към тях подправките, копъра, чесъна и магданоза. Взимаме една тенджера и в нея си кипваме водата заедно с морската сол, както и индийското орехче и захарта. Кипваме ги всички заедно.

След това си намаляваме котлона и си прибавяме ябълковия оцет вътре. С тази марината после заливаме чери доматите в буркана, но първо трябва леко да я поохладим. Помнете, че не е хубаво да я изливате докато е още гореща.

После, когато вече маринатата си е на мястото при чери доматчетата, затваряме бурканите с капачки и ги стерилизираме за около 15-20 минутки. Такава вкусна и разяждаща туршия става, че направо ушите щяхме да си изядем като я опитахме. Не бяхме очаквали да е чак такава фантазия.