Чесновият сос е чудесно допълнение към пържените картофки, той е пръв приятел на пицата и на домашно приготвените дюнери.

Чесновият сос може да се съчетае чудесно със зелена салата или пържени кюфтета, пише gotvach.bg.

Добрата новина за начинаещите готвачи е, че той се приготвя особено лесно и за него не се изискват никакви кулинарни умения. За приготвянето на базов чеснов сос ви трябват само кисело мляко (1 кофичка), майонеза (1 опаковка), чесън (2-3 скилидки), сол и няколко капки лимонов сок.Рецептата няма грешка: Зарибих всички колежки! Сега всяка сутрин хапваме към кафенцето чудните кифлички!

Киселото мляко се обърква внимателно с майонезата. Добавят се пресованите скилидки чесън, сол на вкус и лимонов сок. Продуктите се объркват и се оставят за около час, за да се усвоят вкусовете и ароматите на съставките.

По желание към соса може да добавите настъргано сирене, ситно нарязан пресен копър, щипка две черен пипер или дори синьо сирене.

Чесновият сос може да съхранява няколко дни в хладилник, но е необходимо да имате предвид, че вкусът и ароматът му се засилват с времето, прекарано в хладилника.