Предлагаме ви рецептата за зимна пилешка супа. Много по-богата е, сами ще видите.

И съответно много по-полезна. Всички съставки, които съдържа, я правят любима за всяка трапеза. А уханието й внася топлина и уют.

Трябват ни 300 грама пилешко филе, пет малки царевици, 150 грама цветчета от броколи, 200 грама цветчета от карфиол, един морков, 120 грама гъби, 80 грама аспержи, 20 грама целина, 25 грама джинджифил, три скилидки чесън.

Взимаме още една шепа зелен лук, 700 грама вода или пилешки бульон, една лъжица зехтин, щипка захар, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сипем водата или пилешкия бульон и да си ги подправим на вкус. След това си запържваме леко чесъна, заедно със ситно нарязаните целина и джинджифил.

Нарязваме си пилешкото филе на парченца. Добавяме във водата гъбите и останалите зеленчуци, но без броколите и аспержите.

Готвим си ги за около 3-4 минутки, а след това прибавяме и пилешкото месо заедно с броколите и аспержите, зехтина и малко захар.

Готвим пак за около две-три минутки, а след това сервираме на трапезата супата, докато е още топла. След като сме я разсипали по порциите, отгоре си ги поръсваме с нарязания на ситно зелен лук.

Тази супа се казва зимна, защото в нея се съдържат абсолютно всички полезни за организма ни вещества през този сезон. Тя направо е витаминозна бомба, която дава толкова сили и енергия, че няма равна на себе си.