Традиционното ястие от мексиканската кухня тако набира все по-голяма популярност у нас. Ето как да го приготвите, показва Hapka във Vbox7.com.

Необходими продукти:
1 глава лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 с. л. зехтин
3 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кимион
500 г кайма смес
250 мл. бульон
10 царевични тако

За салцата:
3 домата
1 стрък пресен лук
1/2 глава червен лук
3 стръка пресен кориандър
1 лайм
2 с. л. зехтин
сол

За сервиране:
2 броя авокадо
1/2 лайм
листа пресен кориандър

Начин на приготвяне:

За салцата: нарежете доматите, лука, чушките, пресния лук и кориандъра. Смесете ги и овкусете със сол, зехтин и лимон.

В мазнина задушете лук, червена и зелена чушка. Подправете със сол, чесън и доматено пюре.

Прибавете каймата и гответе до готовност. Прибавете сухите подправки и залейте с бульон.

След 45 минути сместа за тако е готова.

Запечете питките тако за 3 минути на 180 градуса. Напълнете ги с каймата и салатата и готово.

Да ви е сладко!