Кюфтета се продават толкова, колкото всички останали неща в едно заведение, взети заедно. Според готвачи най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара е сместа да се меси дълго време.

Хората обичайно мислят, че две-три движения са достатъчни. Явно е необходимо да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата, пише menumag.bg.

Необходими продукти за 4 порции

1 кг кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)

2 глави стар  лук

1 връзка пресен лук

1 връзка магданоз, черен пипер

100 мл вода

1 щипка захар, сол

Начин на приготвяне

1. Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва доста добре, докато стане на конци. 2. Оформят се кюфтета и се пекат на скара. ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.