Перфектният сладкиш трябва да се топи в устата и да прави компания на кафето - точно като този, пише готвач.бг
Необходими Съставки

яйца - 6 бр.
брашно - 120 г
прясно мляко - 200 мл
захар - 34 с.л.
олио - 150 мл
какао - 3 с.л.
бакпулвер - 1 бр.
ванилия - 1 бр.
шоколад - 200 г
вода - 8 с.л.

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте шест жълтъка с 12 с.л. захар на крем. Добавете 100 мл олио, прясното мляко, брашното, какаото и бакпулвера. 

Застелете тава с хартия за печене и изсипете сместа. Печете в загрята фурна на 200 градуса до суха клечка.

Разбийте три белтъка с 12 с.л.захар на сняг. 

Останалата захар с водата сложите на котлона да заври. На струя я изсипвате при белтъците като не спирате да разбърквате с миксер. С този крем залейте охладения блат. 

Разтопете шоколада в останалото олио и водата на водна пара и полейте сладкиша.