Сега, след като има повече хубави зеленчуци на пазара, бихте могли да приготвите различни вкусотии за семейството. Ние ви предлагаме една страхотна рецепта за пълнени чушки в доматен сос.

Дори и начинаещите в кухнята биха се справили с лекота с тази рецепта и със сигурност биха останали изключително доволни от крайния резултат.

Рецептата е лесна, ястието става доста вкусно и няма да си изгубите половин ден в приготвянето и.

Продуктите за това типично нашенско ястие са:

8 броя зелени чушки

5-6 средно големи домата (по-узрели)

4-5 яйца

около 400 грама сирене

2-3 кафени лъжички червен пипер

4-5 кафени лъжички сол

150 милилитра зехтин (но може и олио)

1-2 супени лъжици брашно

В по-голям съд разбиваме яйцата с вилица.


Прибавяме натрошеното сиренце, брашънцето и разбъркваме сместа. Измиваме чушките, подсушаваме ги и отрязваме по малко от опашките им. Правим надлъжен разрез с остър нож. С малка лъжичка пълним със сместа всяка чушка – важно е да се отбележи, че не трябва да се пълнят до горе.

Подреждаме готовите чушки в намазнена тава и поливаме отгоре с останалата мазнина. Слагаме тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печем около 10 мин. Заливаме с 1 ч.ч. топла подсолена вода и печем още 10-ина минути.

Рендосваме доматите, прибавяме малко сол, червен пипер, 1 разбито яйце и изсипваме върху полуготовите чушки. Разклащаме съда и леко разбъркваме. Опитваме на вкус. Ако е необходимо, доовкусяваме. Връщаме тавата отново във фурната, намаляваме на 150 градуса и продължаваме печенето, докато течността се сгъсти и намали обема си.

За аромат бихте могли да прибавите клонка босилек или ваша любима подправка. След охлаждане сервираме.