Пилешките пържоли са просто ястието, което просто не можеш да спреш да обичаш. Нежно пиле с подправки и златиста коричка - идеално ястие за всички случаи. Ние сме свикнали да правим пържолите на тиган, да ги потапяме в яйце, а след това в брашно.

Оказва се, че те могат да бъдат приготвени по различен начин. Ще ви кажем колко вкусно е да се приготвят пилешки пържоли. Брашно и яйце за тази рецепта няма да са необходими. Това ястие е находка за онези, които предпочитат сочно месо и не обичат да мият ръцете си от лепкава панировка.

Съставките

  • пилешко филе 4 бр.
  • мед 40 грама
  • горчица 30 грама
  • чесън 3-4 скилидки.
  • майонеза 50 грама
  • сол на вкус
  • червен пипер на вкус
  • черевн пипер на вкус
  • слънчогледово олио 30 ml

Приготвяне:

  • За да се приготви марината, смесете горчица, слънчогледово олио, чесън, течен мед и майонеза. Добавете сол и подправки на вкус. Перфектно пасват червен пипер или черен пипер. Разбъркайте всичко.

  • Измийте пилешкото филе, изсушете го с хартиена кърпа и нарежете на тънки филийки.

  • Покрийте месото с домакинско фолио и внимателно го удряйте. След това поставете пилешкото месо в дълбока купа, изсипете марината и оставете за 1-2 часа.

 

  • Маринованите пържоли се слагат върху лист за печене, покрити с пергаментна хартия, залейте месото с останалата марината и изпратете ястието на загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Поздравления, сочните пилешки пържоли са готови! Препоръчваме ви да ги поднесете с любимия  си сос и зеленчукова салата . Такава полезна и вкусна вечеря ще задоволи абсолютно всички. Споделете тази интересна рецепта с приятелите си.