Необходими продукти:

500 грама картофи
250-300 грама кайма
сол, черен пипер и кимион на вкус
няколко стръка пресен магданоз
щипка чубрица
10 грама червен пипер
1 нарязан ситно зрял домат
щипка захар
150-200 милилитра вода
1 главичка лук
3 яйца
кисело мляко по желание
зехтин или краве масло за запръжка

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Ако са пресни ги почистете и нарежете с люспичката.

Загрейте зехтин или масло в дълбок тиган, запържете каймата и лука, подправете със сол, черен пипер, кимион, червен пипер, нарязан магданоз, чубрица, домат и захар, за да не киселее.
Прибавете картофите, разбъркайте сместа и налейте течността. Покрийте с капак и гответе на тих огън докато течността се редуцира.

Чукнете яйцата и задушете отново за още 5-7 минути. Охладете ястието, разпределете в чинии и поднесете топло, гарнирано с кисело мляко по желание.

Бон Апети!