Кой не обича пица? Любимото ястие на малки и големи изгрява в нова светлина – двойно по-оригинално и двойно по-различно, пише menumag.bg.

Необходими продукти за 4 порции

1 тънък овален хляб, например фокача или чабата
100 гр. топено сирене
100 гр. тънко нарязано прошуто
200 гр. маскарпоне или крем-сирене
1 скилидка чесън, пресована
1 с. л. босилек, ситно нарязан
2 с. л. зехтин
2 тиквички, нарязани на много тънки ивички
3-4 листенца розмарин, фино нарязани
2 с. л. пармиджано или кашкавал, настъргани
 
Начин на приготвяне

1. 
Хлябът се разрязва през средата на два тънки слоя. Долната половина се намазва с топеното сирене и се покрива с резените прошуто. Слага се втория слой от хляба с разрязаната част нагоре. Намазва се с маскарпонето, разбъркано с чесъна и босилека.

2. В загретия зехтин се слагат тиквичките и розмаринът. Разбъркват се на силен огън 1-2 мин. и се разпределят върху маскарпонето. Поръсва се с пармиджаното. Всичко се запича за 10-15 мин. на 200° С.