Умело подправени и апетитно изпържени, кюфтенцата от тази рецепта са неоспоримо трайно обвързани със свежия доматен сос, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

500 гр. кайма смес
1 филия отлежал хляб
3 скилидки чесън, пресовани
1 ч. л. смлян кимион
½ ч. л. смлян кориандър
⅓ ч. л. смляно индийско орехче
2 щипки канела
4 с. л. магданоз, ситно нарязан
4 с. л. олио за пържене
 сол на вкус
за соса:
1 глава червен лук, ситно нарязана
1 с. л. зехтин
1 скилидка чесън, ситно нарязана
500 гр. домати, обелени и нарязани на кубчета
1 ч. ч. замразен грах


Начин на приготвяне

1. 
Хлябът се намокря със студена вода и се оставя да се накисне за няколко минути.

2. Каймата се омесва със стритата среда от хляба, чесъна, кимиона, кориандъра, индийското орехче, канелата, магданоза и сол на вкус. Омесва се гладка кайма за около 10 мин. Слага се в хладилника за 30 мин.

3. Зехтинът за соса се загрява и в него се слагат лукът и чесънът за 2-3 мин. Прибавят се доматите. Разбъркват се 10 мин. на силен огън. Добавя се грахът.

4. От каймата се правят кюфтенца с големина на орех, които се изпържват в сгорещеното олио, докато се зачервят. Слагат се в соса и се оставят да поврат още 2-3 мин.