Необходими продукти:

500 грама нарязана на хапки свинско месо
2 почистени и нарязани червени чушки
1 зелена тиквичка
3 ананасови шайби, нарязани на парченца
1 глава червен лук, нарязана на парченца
сол, черен пипер, кимион
50 милилитра тъмна бира
сок от половин лимон
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1 чаена лъжичка оризов оцет
дървени шишчета

Начин на приготвяне:

Направете маринатата, като за целта смесите сол, черен пипер, кимион, бира, сок от лимон, зехтин, червен пипер и оризов оцет. Разбъркайте сместа и сложете месото да престои в нея за час.
След това го извадете и негово място прибавете нарязаните зеленчуци, без ананаса.

Нека престоят поне 30 минути в маринатата. Вземете шишче и нанижете парченце месо, след това зеленчук, отново месо и редувайте зеленчуците. Между тях сложете и парченца ананас

Направете всички по същия начин и ги намажете с останалата марината. Загрейте скарата и изпечете шишчетата до готовност. Поднесете веднага с гарнитура по избор.