Предлагаме ви рецептата за картофи с шунка и кашкавал на леля, които стават нещо повече от разкошно. Кулинарно чудо или приказка, както искате ги наречете.
Трябват ни четири картофа, половин чаша ситно нарязана шунка, половин чаша настърган кашкавал, две намачкани скилидки чесън, две лъжички масло, половин чаша прясно мляко, ситно нарязан магданоз, малко лют червен пипер, сол на вкус.

Първо е необходимо да си загреем на 240 градуса фурната. Картофите си ги набождаме с вилица и след това ги нареждаме в една тавичка за микровълнова фурна. Покриваме ги с хартия за печене и ги готвим в нея около шест минутки. След това ги обръщаме от другата страна и отново повтаряме същото.
 
После ги нарязваме картофите на половина и ги издълбаваме в средата, за да се получи нещо като купички. Взимаме един тиган и в него си загряваме маслото на средна температура.

Прибавяме си после чесъна към него и сотираме за около 30 секунди. Слагаме си вътре и мляко като оставяме да заври. Издълбаните картофи след това си ги поливаме със сместа от млякото и чесъна. Смесваме добре вътрешността от картофите с шунката, половината от кашкавала, лютия пипер, посоляваме на вкус и разбъркваме хубаво.

С тази смес си пълним картофените купички и отгоре ги поръсваме с останалия настърган кашкавал. Пъхаме да се пече във фурната на температура от 240 градуса като им трябват само 7-8 минутки, или докато видим, че кашкавалът се е зачервил хубаво. Невероятно става това кулинарно изкушение.